Završni koncert

Nakon pet koncerata iz Ciklusa malih koncerata i samostalnog koncerta učenika Jurije Jerković i Ante Šiljega, Osnovna glazbena škola Metković sinoć je upriličila i svoj Završni koncert koji je, već tradicionalno, održan u Galeriji GKS-a Metković. Uz 22 solista tijekom programa publici se predstavio školski Gitarski ansambl, duo gitara i dječji pjevački zbor koji je otpjevao tri pjesme.

Na početku koncerta prisutne je pozdravio ravnatelj Zvonko Knežević koji je rekao kako se završnim koncertom kao i obično zaključuje nastavna godina te kako će tijekom večeri svoje umijeće pokazati najuspješniji učenici škole. Tom prigodom istaknuo je kako „među uspješnima ima i onih još uspješnijih“ misleći na učenike koji su Školu predstavljali na regionalnom, državnom i međunarodnim natjecanjima. Zahvalivši i čestitavši učenicima i njihovim učiteljima na trudu i zalaganju Knežević im je podijelio diplome i priznanja. Posebno je pohvalio učenika završnog, 6. razreda Antu Šiljega koji je u protekloj školskoj godini sudjelovao na tri natjecanja na kojima je ostvario zavidne rezultate te njegovu učiteljicu saksofona Ernu Čizmić – Rebić.

Diplome i priznanja dobili su Ante Šiljeg, Jurija Jerković, Maria Karmel Eremut, Filip Kežić, Lovre Laskač, David Galamboš, Toma Ujdur i Ante Bukovac. Uz njih priznanja su dobili i njihovi učitelji: Erna Čizmić – Rebić, Irida Oršulić – Antić, Javorko Popović i Mirko Violić.

U glazbenom su dijelu mladi glazbenici pokazali svoje umijeće svirajući glasovir, gitaru, saksofon, rog, trombon, flautu, klarinet i trublju, a uz već navedene učitelje mlade glazbenike podučavaju i učitelji: Karmen Stojić, Dragan Gutić, Slađana Knežević, Marijana Franičević i Antonija Čelan.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

Preneseno sa www.metkovic.hr

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON