OGŠ obilježila Dan škole

U Galeriji GKS-a Metković jučer je Osnovna glazbena škola Metković prigodnim programom obilježila Dan škole i 5. obljetnicu svoga osnutka kao samostalne ustanove. Na početku programa okupljene je pozdravio ravnatelj Zvonko Knežević i u kraćem se izlaganju prisjetio početaka rada, rekavši kako je iz kronologije vidljivo da je toj danas samostalnoj ustanovi prethodio dugogodišnji uspješan rad.

Od 1984., kada je škola započela s radom, do danas je kroz nju prošlo oko 500 učenika, od kojih je njih 11 završilo glazbenu akademiju i glazbu izabralo za svoj životni poziv. Dvanaest učenika je završilo, a još dvoje učenika polazi, srednju glazbenu školu. U ovoj školskoj godini škola s pripremnim razredom ima 129 učenika, o čijem se odgoju i glazbenom školovanju brine 15 djelatnika. Ravnatelj Knežević zahvalio je svima koji su pomogli da škola postane samostalna te svima koji je pomažu u radu.

Uslijedio je prigodan program na kojemu su nastupili učenici koji će slijedeći tjedan Školu predstavljati na Međunarodnom natjecanju Daleki akordi koje će se održati u Splitu i na Omiš guitar festu u Omišu. Program je započeo recitacijom pjesme Moja mati što ju je izveo Ivan Vidović, učenik 8. razreda OŠ Stjepana Radića, a koju je pripremio zajedno s mentoricom Tatjanom Hazirović Juračić. Nakon što je Školski zbor pod ravnanjem Dragana Gutića otpjevao pjesmu Kaleto moja draga uslijedili su nastupi učenika Antee Filipe Stojić (saksofon), Ivana Frana Stojića (klarinet), Marka Tota (saksofon), Tome Ujdura (gitara), Filipa Kežića (saksofon), Matea Mustapića (trombon) i Jurije Jerković (glasovir). Njih su pripremili učitelji Zvonko Knežević, Erna Čizmić Rebić, Mirko Violić, Javoroko Popović i Irida Oršulić Antić.

Proslavi su nazočili predstavnici Županije i Grada te ravnatelji osnovnih škola i javnih gradskih ustanova.

preneseno sa www.metkovic.hr

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON