Diseminacija po svršetku eTwinning projekta “Uz glazbu rastemo”

Na samom početku podsjećam da su autorice projekta učiteljica Marijana Curić iz OŠ Stjepana Radića Metković i učiteljica Mihaela Pavlović iz OGŠ Metković. Učenici flaute, u siječnju 2023. god zabilježili su video uradak orkestralne skladbe “The Goodfather theme”– na temu filmska glazba. Skladbu se uvježbavali individualno i sekcijski na nastavi flaute a prezentirali je na nastavi skupnog muziciranja kao dio puhačkog orkestra. U veljači su provodeći ovaj projekt obilježili “Safer Internet day” ponavljajući pravila sigurnog ponašanja na internetu te učili Trodijelnu pjesmu. Za sve kolege koji nisu glazbenici a uključeni su u projekt profesorica Mihaela održala je predavanje na engleskom jeziku te jasno obradila i objasnila jednostavnu trodijelnu pjesmu kao glazbeni oblik kako bi aktivni sudionici mogli lakše točno ispuniti ovaj zadatak.

Treći i četvrti mjesec prošao je u suradničkom raspoloženju: održani su zajednički webinari ali i obrada Jazz skladbe (Word jazz day) Don’t worry be happy obrađene Venovim dijagramom u suradnji sa svim sudionicima projekta. U svibnju smo obilježili Majčin dan izvodeći pjesme za majku na videokonferenciji za sve sudionike organiziranoj putem Zooma, dok smo kroz lipanj proveli evaulaciju projekta, učeničkim i nastavničkim anketama.

I u ovom radoblju učenici su se služili IKT alatima kao što su YouTube, padllet, Venov dijagram, Google forms itd

Budući da je tijekom ovog projekta, posebno u drugom razdoblju, bilo puno suradničkih aktivnosti, učenici su bili jako ponosni na prezentacije svojih uradaka, na upoznavanje tijekom videokonferencija kao i na komuniciranje koristeći glazbene termine na engleskom jeziku ali i osvještavajući glazbe kao univerzalnog jezika. Po reakciji učenika zaključujem da se ovaj projekat pokazao jako korisnim i uspješnim. Njime smo ostvarili sve svoje pedagoške ciljeve.

piše: Mihaela Pavlović, prof. mentorica

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON