Erasmus- prvo Erasmus partnerstvo za Osnovnu glazbenu školu Metković

Od početka školske godine 2023./2024. OGŠ Metković postaje partner u Erasmus plus KA210 projektu pod nazivom “Arts for climate change”. Prvi je to projekt naše škole koji uključuje mobilnost učenika i nastavnika, putom kojeg će se na europskoj razini predstaviti naša glazbena škola, kultura i grad. Školu je na platformu uključila Mihaela Pavlović, prof. mentorica i vodit će glazbenu školu u ovom projektu. Da se priključe projektu pozvala ih je Ana Dragović, prof. savjetnica (Gimnazija Metković).

Riječ je o projektu vrijednom 60 000e. Biti će financiran sredstvima Europske unije a trajati će 20 mjeseci. Koordinator projekta je prof. Graziella Corallo, Institut za visoko obrazovanje Archimede Modica (Sicilija/Italija). Uz našu školu partneri u projektu su Gimnazija Metković, (Hrvatska) , IRARU – udruga za promicanje kulture, integracije i sociokulturne inicijative (Beč, Austrija) te Nisantasi Anadolu Lisesi škola (Istanbul, Turska). Tema projekta je osvješćivanje lokalne zajednice o važnosti zaustavljanja klimatskih promjena te istraživanje metoda i načina borbe protiv navedenih kroz umjetnost.

Veselimo se novim izazovima, novim iskustvima i razmjeni ideja sa učenicima i nastavnicima drugih europskih obrazovnih institucija i asocijacija.


Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON