Završni koncert OGŠ Metković

Osnovna glazbena škola Metković sinoć je u Galeriji GKS-a Metković upriličila Završni koncert na kojem je predstavljen presjek rada Škole u protekloj godini. Mladi glazbenici predstavili su se svirajući glasovir, gitaru, euphonium, trublju, flautu, klarinet, rog i saksofon.
Na početku koncerta prisutne je pozdravio ravnatelj Zvonko Knežević koji je tom prigodnom uručio diplome i priznanja učenicima i njihovim učiteljima koji su sudjelovali na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima. Nagrađeni učenici su Jurija Jerković, Lovre Laskač i Ante Šiljg te njihovi učitelji Irida Oršulić Antić, Dragan Gutić i Erna Čizmić Rebić.
Jurija Jerković osvojila je drugu nagradu u 1. kategoriji glasovir na Regionalnom natjecanju 49. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Zadru. Na istom natjecanju Lovre Laskač je u kategoriji solfeggio osvojio 1. nagradu i stekao uvjet da ide na Državno natjecanje u Dubrovniku s kojega se vratio s 3. nagradom u 1. kategoriji. Saksofonist Ante Šiljeg je sudjelujući na Međunarodnom natjecanju zemalja Jadranskog sliva u Splitu po drugi put osvojio prvu nagradu, ovaj put u 3. kategoriji.
Program su otvorili članovi Ansambla gitara koji su pod ravnanjem prof. Mirka Violića izveli dvije skladbe, nakon čega je uslijedio solistički dio u kojem su izvedene 22 kompozicije. Na kraju koncerta nastupili su Puhački kvintet OGŠ, Kvartet saksofona OGŠ i Dječji pjevački zbor koji je otpjevao tri pjesme pod ravnanjem prof. Dragana Gutića.
Publika je kao i obično burnim pljeskom pozdravila nastupe mladih glazbenika koje su tijekom godine podučavali: Karmen Stojić, Dragan Gutić, Javorko Popović, Slađana Knežević, Ankica Dugandžić, Erna Čizmić Rebić, Irida Oršulić Antić, Mirko Violić i Antonija Čelan.

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON