Filipu Kežiću prva nagrada u Subotici

Na međunarodnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola FEMUS, održanom proteklog vikenda u Subotici u disciplinama saksofon, klarinet i flauta, prvu nagradu cjelokupnoga natjecanja Stručni žiri dodijelio je Filipu Kežiću, učeniku OGŠ Metković u klasi nastavnice Erne Čizmić-Rebić.

Nakon što je u svojoj 1. kategoriji saksofona osvojio prvu zlatnu nagradu, Filip je izborio nastup na završnom koncertu najboljih prvonagrađenih učenika. Šestero najboljih od stotinjak natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Mađarske te Bosne i Hercegovine nastupilo je pred brojnom publikom na završnom koncertu u prekrasnom ambijentu Velike vijećnice Gradske kuće u Subotici.

Filip je na posjetitelje ostavio izvrstan dojam pa su ga nagradili snažnim pljeskom i ovacijama, a Stručni mu je žiri dodijelio prvu nagradu cjelokupnoga natjecanja. Nakon prošlogodišnje titule laureata na međunarodnom natjecanju Daleki akordi to je Filipu druga nagrada ukupnoga pobjednika natjecanja, što je iznimno vrijedan uspjeh toga mladog glazbenika.

Zapažen uspjeh na FEMUS-u ostvarili su i Antea Stojić (saksofon) i Ivan Fran Stojić (klarinet), također učenici OGŠ Metković u klasi profesora Zvonke Kneževića, koji su osvojili prve nagrade u predkategorijama. Profesorici Karmen Stojić dodijeljeno je priznanje za najboljega korepetitora u disciplini saksofon.

preneseno sa www.metkovic.hr

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON