NAŠI UČENICI NA GLAZBENIM EDUKACIJAMA

Učenici glazbenih škola, kad završi nastava, ne idu na odmor već ga koriste za dodatne edukacije, za još više vježbanja, odmornog , kvalitetnog. Seminari i glazbeni kampovi neizostavan su dio glazbenog sazrijevanja kao i dio života svih glazbenika. Prilika je to za izvanrednim dozama motivacije i zabave u novom okruženju, kroz nova poznanstva, nove profesore i nove skladbe.

Učenica klarineta Nela Bulum (klasa Marija Berljak, prof.), sudjelovala je na glazbenoj radionici Virovitica Internetional music meeting. Riječ je o međunarodnoj glazbenoj radionici i natjecanju održanom od 26. do 30. lipnja 2023. god., koji svojim programom okuplja i povezuje klarinetiste. Nela je tako imala priliku raditi s poznatim klarinetistima među kojima su Stephan Vermeersch (Belgija), Đuro Pete (Srbija,Hrvatska), Radovan Cavallin, Davor Reba, Dunja Košutić i Marija Župić Bošnjak ( Hrvatska) kao i družiti se sa vršnjacima klarinetistima, upoznati ih i upoznati neke nove metodike rada a i mozda neke nove skladbe . Radionicu basklarineta i moderne tehnike sviranja vodio je prof. Stephan Vermeersch dok je prof. Marija Župić Bošnjak vodila komornu glazbu i orkestar. Nakon sviranja sudionici radionice imali su priliku slušati predavanja profesorice Dunje Košutić, prof. na temu “Kako pravilno vježbati” te “Priprema za javni nastup” . Učenici su se unatoč radu odlično zabavljali u prirodi uz roštilj i probu orkestra.

Osim Nele, naši učenici violinisti (klasa Irena Vučić, prof.) po završetku školske godine nastavili su svoj rad na 7. Međunarodnoj ljetnoj školi Ardea u Čapljini od 22. do 28. lipnja 2023. Učenici Ela Dominiković, Ana Dragobratović, Klara Kežić, Ana Marija Kapović, Maria Bukmir, Matea Gutić i Andrija Petrov pohađali su nastavu kod prof. Irene Vučić (Hrvatska) i prof. Evgenije Epshtein (Izrael). Svoj rad okrunili su koncertom polaznika ove ljetne škole koji se održao 28.06.2023.god. u 19h, u crkvi sv. Franje u Čapljini.

Svi sudionici seminara dobivaju diplome koje svakako postaju dio njihovog osobnog CVa.

Pohvaljujemo naše učenike za marljivost i trud i ne sumnjamo da će ova iskustava uroditi mnogostrukim plodovima te da će učenici biti dodatno motivirani za daljnje napredovanje!

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON