Flautisti OGŠ Metković aktivni u e-Twinning projektu “Uz glazbu rastemo”

U rujnu su naši flautisti, u sklopu e-Twinning projekta “Uz glazbu rastemo”, prikupili suglasnosti roditelja, predstavili se, izradili su loga te ispunili ulaznu anketu.

Aktivni su bili i tijekom listopada kada su prezentirali kako uvježbati ritam i metar (primjer 1, primjer 2, i primjer 3) . Pokazali su kako je ritam moguće uvježbavati kroz različite aktivnosti te kako je ritam prisutan u svemu što rade. U istom mjesecu učenice Maja Violić, Veronika Matić i Marta Pecotić prezentirale su nam najpoznatiji dječji canon “Bratec Martin”. Osim ovih uradaka održan je i 1. nastavnički webinar.

U studenom učenici su posjetili kulturnu ustanovu u gradu – Gradsko kulturno središte te slušali koncert srodnog instrumenta kao aktivni konzumenti kulture u lokalnoj zajednici. Potaknuti su na kritičko razmišljanje. Zatim su i sami organizirali svoj koncert kroz među-školsku suradnju te zajedno sa publikom – učenicima nastavnice Marijane Curić iz OŠ Stjepana Radića Metković, proveli vrednovanje i samovrednovanje navedenog događaja (prilog: klarinet koncert i naš javni događaj). U istom mjesecu priređena ju radionica njegovanja mentalnog zdravlja učenika – Emocije i glazba, te su postavljenje na padlet zajedno sa radovima drugih nastavnika i učenika uključenih u projekt. Za ovaj zadatak smo imali gošću, socijalnu pedagogicu Jelenu Kapović iz OŠ Stjepana Radića Metković.

U prosincu zadatak ovog projekta bio je tradicionalna glazba i običaji za učeničko-nastavnički webinar. Učenici su jedni drugima slali dobre želje u različite zemlje. Bio je to jedan jako uspješan webinar. Pjevali su jedni drugima, pljeskali, plesali i recitirali. Naša Petra Gutić izvela je za sve, jednu tradicionalnu Božićnu pjesmu.

Flautisti naše škole bili su jako vrijedni i promovirali su u ovom projektu instrument, glazbu i školu kroz različite zadatke. Iste su prezentirali raznim IKT alatima. U ovom projektu koristili su Canvu, photos-make a video, You Tube, Collage-aplikaciju, Google Forms, Forms.-office, Instagram, Wakalet, padlet i druge.

učiteljica flaute: Mihaela Pavlović, prof. mentor

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON