Uvjeti za upis

Učenik/ca se može prijaviti za upis u:

PRVI RAZRED OSNOVNE GLAZBENE ŠKOLE (učenje instrumenta)
U osnovnu glazbenu školu upisuju se, u pravilu, djeca nakon završenog prvog, odnosno drugog razreda osnovne škole te stariji učenici ali samo na puhačka glazbala. Upisi se obavljaju u skladu s programom koji škola ostvaruje.
– Upis u glazbenu školu vrši se putem audicije (prijemnog ispita). Na audiciji se provjeravaju sposobnosti učenika i to: sluh, glazbena memorija i ritam.
– Temeljem ostvarenog rezultata (broja bodova) utvrđuje se rang lista, a temeljem odluke o upisu o broju kandidata, podvlači se crta na rang listi kojom se utvrđuje koji učenici mogu biti upisani.

 

Participacija

Participacija roditelja namijenjena je poboljšanju uvjeta rada glazbene škole i realizaciji specifičnih zahtjeva programa i naplaćuje se u svim glazbenim, plesnim, odnosno umjetničkim školama u RH.

Osnova temeljem koje je uvedena participacija u svim umjetničkim školama RH je u članku 15. Pravilnika o osnovnom umjetničkom obzarovanju ( NN 53/93 ).  Visinu upisnine i participacije utvrđuje Školski odbor škole.

Prikupljena sredstva su strogo namjenska, služe za reprodukciju i održavanje instrumenata, sudjelovanje na natjecanjima, stručnim seminarima i sl.

  • Godišnji iznos temeljne participacije je 219 e, plaća se kroz 10 nastavnih mjeseci
  • Učenik koji ima na raspolaganju školski instrument plaća dodatno 9.29 e mjesečno.
  • Ako školu pohađa dvoje djece iz iste obitelji (brat, sestra), drugo dijete plaća 50 % participacije.
  • Ako školu pohađa troje ili više djece iz iste obitelji (braća, sestre), treće dijete (i sva ostala) ne plaćaju nikakvu participaciju.
  • Posebno oslobođena participacije bit će djeca poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata.

Participacija se uplaćuje općom uplatnicom koju učenik dobije na nastavi početkom školske godine.

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON