Koncert povodom Dana DNŽ

Sinoć je u Kneževu dvoru Dubrovački simfonijski orkestar izveo koncert pod ravnanjem maestra Ivana Huta, povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije. Na njemu su solistički nastupili učenici :

– Osnovne glazbene škole Metković : Mihael Jurković- saksofon/Erna Čizmić Rebić, prof. mentor, Matea Gutić – violina/ Irena Kaleb, prof. i Ema Bulum-flauta/ Mihaela Pavlović, prof. mentor

– Umjetničke škole Luka Sorkočevića Dubrovnik: Iva Nodilo- violončelo/Mr. Art. Vanda Đanić, prof. savjetnik, Marta Čatić – violina/ Dora Kamber, univ. spec. mus., Mia Klinac-klavir/Katarina Šnajder, prof. mentor

Solo je svirala i mlada violinistica iz Slovenije, Patricija Avšić.

Izveli su djela: Vivaldija, Beritota, Brucha, Mendelsohna, Griega, Serasatea, Brahmsa te domaćih autora: Butigana i Tudora.

Svim učenicima glazbenih škola privilegija je i posebno zadovoljstvo svirati solo sa simfonijskim orkestrom. Posebno je i svirati u ambijentu kao što je Knežev dvor. Kako bi nastupili na ovakvom koncertu, naši su učenici posljednjih dana boravili u Dubrovniku na probama sa orkestrom kroz koje su stjecali solističko ali i orkestralno iskustvo rada i ponašanja. Na kraju svog nastupa učenici su se zahvalili dirigentu na pratnji orkestra a publika ih je sve nagradila dugim aplauzom.

Čestitamo svima na ovom uspjehu i želimo im još puno dobrih koncerta.

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON