Koncert učenika solista sa DSO povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije

Koncert Povodom dana Dubrovačko-neretvanske županije održan je sinoć, 11. svibnja 2023.god u 21h u tvrđavi Revelin. Koncepcija koncerta inspirirana je mladim umjetnicima naše županije pa su na njemu nastupili učenici OGŠ Metković i UŠ Luka Sorkočevića Dubrovnik. Orkestrom je ravnao Pavle Zajcev ugledni pedagog, violončelist i dirigent.

Svirati solo s orkestrom posebna je točka u biografiji svakog glazbenika, a posebno ovako mladih učenika. Zato su naše učenice Matea Gutić – 3.r violine u klasi Irene Vučić, prof., Ema Bulum – 4.r flaute u klasi Mihaele Pavlović, prof. mentorice i Nela Bulum 5.r klarineta u klasi Marije Berljak, prof., provele nekoliko dana u Dubrovniku uvježbavajući i pripremajući solo nastup uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Učenice su tako uživale u probama, ne samo u finalnom produktu, odnosno koncertu. Pored proba družile se sa solistima UŠ Luke Sorkočevića Dubrovnik upijajući iskustva starijih učenika, koji su zajedno sa njima nastupili na ovom koncertu , a to su: Paula Čatić -6.r violine u klasi Dore Kramber, univ. spec., Lovro Marković – 1.sr.cella u klasi Vande Đanić, prof. savjetnice i Karmen Begić, 2 .sr. violine u klasi Dore Kramber, univ. spec. . Svi zajedno bili su oduševljeni što imaju priliku iskusiti organizaciju i način rada orkestra. Upoznali su se sa važnim orkestralnim ulogama i funkcijama ( 1. oboe, koncert-majstora orkestra, dirigenta, aranžera i dr. ) Posebno su oduševljenim zvucima orkestra te počašćeni palicom dirigenta Pavla Zajceva.

Naše učenice- solistice i njihove mentorice uspješno su se vratile kući bogatije za još jedno veliko iskustvo!

Zahvaljujemo Damiru Butiganu, (akad. glazbenik trubač i prof.) na izvrsno pripravljenim aranžmanima, na izvrsnoj organizaciji i toplom dočeku ravnatelju orkestra Slobodanu Begiću i nadzorniku orkestra Stijepu Medu te koncert-majstorici orkestra Mirabai Weismehl Rosenfeldi i svim članovima orkestra na predivnoj podršci i suradnji!

G. Martin: Pitrerie

piše: Mihaela Pavlović, prof. mentorica

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON