Uz glazbu rastemo 2

DISEMINACIJA

U školskoj godini 2023./2024. naši učenici klarineta i flaute te njihove učiteljice Lucija Livajić i Mihaela Pavlović, sudjelovali su u Međunarodnom eTwinning projektu Uz glazbu rastemo 2, autorica Marijane Curić (Hrvatska) i Katerine Goltsiou (Grčka).

Kroz razne zadatke i aktivnosti ovoga projekta, učenici su izvodili glazbu – sviranjem, pjevanjem ili pokretom – potaknuti su na slušanje glazbe, razvijanje impresija, kritičkog mišljenja te mašte. Ujedno su učvrstili ranije stečena znanja o glazbi i njezinim elementima (ritam, dinamika, agogika i tempo ). Učenici i učitelji imali su puno suradničkih aktivnosti kao što su Geniall.y karta glazbenih čestitki, učeničke i učiteljske ankete, zadaci u mentimetru o glazebnim sastavnicama te su sudjelovali na zajedničkim webinarima, kojima je glavni cilj bio razmijeniti iskustva te upoznati različite europske kulture i kulturne baštine.

Učenici su radili u različitim IKT alatima: YouTube, Mentimetar, Geniall.y, Canva i drugim po želji.

U prilogu vam ostavljamo primjere sadržaja stvorenih za priliku ovoga projekta.

Prvi video sadržaj je Božićna čestitka u kojoj kvartet klarineta izvodi svima poznate „Zvončiće“ uz pratnju istoimenih ručno izrađenih udaraljki – zvončića. Pink Panther – Clap Along je video koreografije bazirane na jednostavnom ritmu koji prati glavnu temu iz kultnog crtića „Pink Panther“, a možete ju zaplesati i vi !

Flaute su prezentirale pjesme koje se pjevaju u Dalmaciji, tempo i dinamiku objasnila je Ema u svoj etidi, dok su mladi učenici prezentirali različite mjere – Jakov Šiljeg 2/4.

Zajednički produkt projekta je Oda radosti izrađena u Canvi.

Mišljenja smo da je ovaj projekt bio jako produktivan i veselimo se novim izazovima!

Učiteljice Mihaela Pavlović i Lucija Livajić

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON