Učenici flaute sudjeluju u tri eTwinning projekta ove školske godine

Ove školske godine po prvi put smo i suautori jednog od eTwinning projekata.

Uz glazbu rastemo -novi je projekt nastavnice Marijane Curić iz OŠ Stjepana Radića, Metković i Mihaele Pavlović, profesorice flaute naše škole. U projektu će učenici vježbanjem i sviranjem produbljivati svoja glazbena znanja. Radit će na metru, ritmu, melodiji, frazi i pjevanju. Posjećivat će kulturne ustanove: učiti slušati glazbu , razumjeti što čuju i ponašati se na kulturnim događajima, organizirati javni nastup te ga vrednovati i samovrednovati se. Tijekom projekta koristi će razne IKT alate te virtualno i fizički surađivati sa vršnjacima iz drugih škola eTwinning platforme i to iz: Armenije, Poljske, Italije, Srbije, Grčke, Rumunjske te Hrvatske. Tradicijsku glazbu neće ni ove godine zapustiti posebno u prosinačkim aktivnostima.

Drugi projket u kojem učenici flaute sudjeluju projekt je Krežmin 160. rođendan, čije je nosioc učiteljica violine iz GŠFK Osijek, Josipa Erhardt, prof. mentor. U ovom međunarodnom eTwinning projektu učenici će istraživati i učiti o životu i stvaralaštvu Franje Krežme, hrvatskog Paganinija iz Osijeka te skladatelja. Stjecati će prijateljsku i umjetničku suradnju. Kroz glazbeno, likovno i literarno stvaralaštvo učenici će izražavati i istraživati o kulturnoj baštini, nadograđivati ranije stečena znanja te upoznati život i djela mladog umjetnika. Razvijati će svoju stvaralačku kreativnost. Svoja iskustva i znanje razmjenjivati će sa projektnim partnerima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske prezentiranjem putem video poziva, virtualnih koncerata i zajedničkih kvizova. Na isti način promovirat će i rad hrvatskog umjetnika.

Treći projekt u kojem sudjeluju učenici flaute sa svojom nastavnicom Mihaelom Pavlović zove se Me, Myself and I (Sva moja lica). Projekt je to koji je imao zaista jako dobar odjek i uspjeh u našoj lokalnoj zajednici. Bio je jako praćen i hvaljen pa su se naši učenici uključili u ovogodišnji projekt. Njegovi autori su nastavnice Nataša Miljanović (Šid, Srbija), Marija Jurić (Strizivojna, Hrvatske) i Goran Podunavec (Popovac, Hrvatska). Kroz projekt učenici će voditi brigu o svom mentalnom zdravlju, upoznati taj pojam kroz dijalog i rad, lakše će prepoznavati i osvješćivati svoje emocije i naučiti se nositi sa njima, razvijati će mentalnu higijenu i unapređivati mentalno zdravlje. Upoznavati će i poticati vršnjake sa mogućnostima skrbi za isto u svojoj lokalnoj zajednici. Učenici će kroz projekt razvijati samopouzdanje, znati prepoznati osjećaje drugih i kako reagirati na njih. Radit će na sebi ali i sa drugima. Razvijati će i nadograđivati uporabu digitalnih alata. U ovaj projekt uključili su se nastavnici i učenici iz: Srbije, Poljske, Grčke, Italije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Jordana, Azarbejdžana, Albanije, Moldavije, Slovačke, Mađarske te diljem lijepe naše.

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON