UZ GLAZBU RASTEMO – organizacija kulturnog događaja

Kratki pregled – prezentacija

U sklopu eTwinning projekta Uz glazbu rastemo autorica Marijane Curić (OŠ Stjepana Radića, Metković) i Mihaele Pavlović, (OGŠ Metković) 16.11.2022. u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković s početkom u 17.30 h , održan je Javni sat flautista u klasi Mihaele Pavlović. Bio je to koncert edukativnog karaktera. Učenici 3.d razreda OŠ Stjepana Radića mogli su čuti razne glazbene oblike, naučiti kako se ponašati na koncertu, kad je lijepo pljeskati a kad se to ne radi. Naučili su pratiti programe i uživali u izvedbi svojih vršnjaka, nakon čega su mogli iznijeti i svoj osobni dojam. Ovakva edukacija svakako ima za cilj potaknuti učenike da aktivno sudjeluju u kulturnim događajima svoga grada te odgajati ih kao buduću publike

Učenici flaute naše škole i nastavnica Mihaela Pavlović, organizirali su koncert za svoje roditelje i vršnjake te pripremili točke različitih glazbenih oblika primjerene svome uzrastu. Zajedno su proveli evaulaciju koncerta, iznijeli svoja mišljenja i doživljaje te proveli vršnjačko vrednovanje i samovrednovanje javnog nastupa.

Ovim zadatkom zajedničkog eTwinning projekta još jednom je potvrđena divna suradnja koju redovito održavaju OŠ Stjepana Radića i OGŠ Metković.

napisala: Mihaela Pavlović, prof.

Osnovna glazbena škola Metković © Sva prava pridržana | Hosted by: AVALON